Site icon Smith's Stylish Sanctuary

6 geniale hacks om insecten, insecten en naaktslakken weg te houden van je slaplanten!

Nu de zon elke dag wat meer gaat schijnen, is het de hoogste tijd om die slazaadjes in de tuin te krijgen. Maar Raad eens? Maar het zijn niet alleen wij tuiniers die feestvieren: naaktslakken, slakken en andere beestjes geven ook een feestje en wachten met spanning op hun eerste smaak van uw verse bladgroenten. Na een strenge winter waarin weinig te knabbelen is, is uw tuin als een gastronomisch buffet voor deze kleine ongedierte.

Hier is het belangrijkste: om ervoor te zorgen dat de knapperige bladeren van je Little Gem, Loose Leaf, Buttercrunch of Lamb's Lettuce in je slakom terechtkomen in plaats van te worden opgeslokt door tuinbeestjes, moet je snel handelen.

Het is van vitaal belang om uw sla af te schermen zodra deze in aanraking komt met de grond. Geloof het of niet, het woord verspreidt zich snel in de critterwereld – het is alsof ze hun eigen sociale netwerk ter grootte van een bug hebben! Als je niet snel bent, kunnen je tere zaailingen wel eens de populairste roddels onder de slijmerige menigte worden.

Dus, hoe voorkomen we dat de munchers uw slaplanten opeten en beschadigen? Laten we zes eenvoudige maar effectieve trucs doornemen om uw greens te bewaken. Geloof me, een beetje moeite zal uw tuinfeest ongediertevrij houden!

1: Gebruik insectengaas om ongedierte buiten te houden

Veruit de meest gebruikelijke manier om sla en ander bladgroen te beschermen tegen hongerige slakken, slakken en insecten, is het gebruik van insectenwerend gaas. Het is zeer efficiënt, gemakkelijk te gebruiken en ook recyclebaar. Maar je moet weten hoe je het moet leggen, dus hier is hoe.

  • Het net moet dat zijn op veilige afstand van uw slablaadjes; je kunt het er niet zomaar rechtstreeks op laten rusten; het zou slakken, slakken en insecten een manier geven om bij je zaailingen te komen…
  • Het is het beste als je geeft 15 cm bovenop de volwassen slamaatboven en aan de zijkanten.
  • Jij kan bedek het hele slabed met één netdie eenvoudig en functioneel is.
  • Idealiter gebruiken hoepels, zoals die voor polytunnels; ze zijn goedkoop, vooral plastic exemplaren.
  • Als je ze niet hebt, gebruik dan stokken rondom het slabed en leg het net om zowel de bovenkant als de zijkanten te bedekken.
  • Toestaan 25 cm van het net op de grond laten rusten, aan de buitenkant, zodat je…
  • Plaats weegt op dit deel om het net veilig te houden, zoals stenen, stenen enz.

U kunt het net tot aan de oogst laten zitten, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over slakken.

2: Gebruik Oude Plastic Potten Over Zaailingen

Wat als je geen insectenwerend net hebt? Ik stel voor dat je er snel een aanschaft, maar in de tussentijd zullen kleine insecten, slakken en naaktslakken je zachte sla hebben gevonden en op hun bladeren hebben gekauwd (ze zijn niet zo langzaam als we denken!) Dus ik heb een eenvoudige, goedkope geïmproviseerde oplossing voor jou: oude plastic potten!

6 geniale hacks om insecten, insecten en naaktslakken weg te houden van je slaplanten!  1

Deze beschermen je slablaadjes tegen slakken, slakken en duizendpoten, maar niet tegen vogels en vliegende insecten. Toch prima voor de eerste paar dagen. Dit is wat u moet doen.

  • Haal een paar oude plastic potten uit je schuur, dat zouden er tenminste moeten zijn 4 tot 6 inch breed en hoog (10 tot 15 cm).
  • Pak een schaar, en snijd de onderkant af.
  • Voor extra veiligheid kun je er een paar inwikkelen koperen band rond de bovenkant van de potten. Dit is optioneel, maar zeer effectief en professioneler, omdat slakken en slakken er niet graag overheen gaan (een klein tuingeheim voor jou)!
  • Nu, eenvoudig plaats de pot in de grond rond je slazaailingen, één voor één, naar boven gericht en lichtjes in de grond begraven, zodat vogels en wind ze niet omverwerpen.
  • Klaar!

Het is ook een goede manier om oude potten te recyclen. Je zou kunnen zeggen: “Maar ze kunnen er wel bovenop klimmen!” Ja, maar er is een klein randje aan de buitenkant dat ze zal tegenhouden!

3: Laat sla groeien Gegolfde verhoogde bedden

Dit is een dure methode, maar je kunt het dan gebruiken als een goed verhoogd bed om je zachte slablaadjes te beschermen, dus als je erover nadenkt om over te stappen op deze techniek… Het belangrijkste is om een golf opgeheven bedframe, geen houten, geen gladde. Deze zijn letterlijk ontworpen om te voorkomen dat slakken erin klimmen!

Het is eenvoudig en beschermt uw malse slablaadjes tegen slakken en naaktslakken, en het heeft flexibele toepassingen.

  • Gewoon plaats het gegolfde verhoogde bed rond uw sla zaailingen.
  • Jij kan leg er een insectenwerend net overheen (met gewichten, zoals stenen) om je zachte bladeren ook tegen vogels en insecten te beschermen.
  • Wikkel de bovenste laag ermee koperen bandvoor extra veiligheid (u kunt deze tip gebruiken bij alle verhoogde bedden).
  • Of gewoon… Kweek uw sla in een gegolfd verhoogd bed.

Dit brengt mij ook bij een andere tip: als je verschillende soorten verhoogde bedden hebt, gebruik dan de gegolfde bedden voor malse bladgroenten…

4: Gebruik koffiedik en eierschalen Ter bescherming tegen zachtaardige insecten

Nu gaan we naar de goedkope en makkelijke kant, met een gebruikelijke methode, die deels succesvol is, maar ook zijn nadelen heeft… Het gebruik van koffiedik en/of eierschalen is heel gebruikelijk om de zachte bladeren van je slazaailingen te beschermen tegen slakken en slakken. en het is ook nog eens heel snel…

  • Gewoon strooi een dikke laag koffiedik en/of eierschalen rond uw zaailingen of het bed.
  • Eierschalen blijven goed na regenachtige dagen, maar koffiedik wordt weggespoeld of in de grond terechtgekomen vervang ze na een regenachtige dag.

De nadelen zijn duidelijk:

  • Het is geen permanente oplossing, omdat het moet worden aangevuld.
  • Het kan zijn dat je niet genoeg eierschalen en koffiedik hebt.
  • Het beschermt je malse slablaadjes niet tegen vogels en insecten.

Toch kan het als noodgeval werken, voordat u overgaat op een stabielere oplossing.

6: Begeleiding planten om ongedierte af te weren en sla te beschermen

Een meer permanente, professionele en zelfs ‘leuke’ en creatieve manier om je zachte slablaadjes te beschermen tegen slakken, slakken en andere dieren, is door ze te kweken met andere soorten (begeleidende planten) die ze afstoten.

Dit geeft je ook het hele seizoen volledige bescherming, totdat de slablaadjes op je eettafel belanden, en dat is heel natuurlijk. U kunt ervoor kiezen om deze soorten rond het perk te kweken, als barrière, maar ook tussen uw witlof- of radicchiozaailingen.

Dit is uiteraard niet geschikt voor de intensieve landbouw, maar uitstekend geschikt voor kleine familiale moestuinen. Hier zijn enkele gezelschapsplanten voor jou…

  • Goudsbloemen (Afrikaantje spp.), vooral goed tegen insecten.
  • Geraniums (Pelargonium spp.) nog een insectenafschrikmiddel, maar ook goed tegen slakken (ze houden niet van hun geur).
  • Lavendel (Lavandula spp.), slakken en naaktslakken waarderen de geur niet.
  • Kattenmunt (Nepeta spp.), nog een plant met een geur waar slakken niet van houden.
  • Rozemarijn (Rozemarijn officinalis), om dezelfde reden, tegen slakken en naaktslakken.
  • Japanse anemoon (Anemoon hupehensis), niet de makkelijkste plant om te kweken, maar wel goed tegen naaktslakken.
  • Houtworm (Artemisia-absint) gehaat door slakken en naaktslakken, en misschien om in uw hele moestuin te gebruiken, aangezien hij vrij hoog wordt. Ja, het is de plant die gebruikt wordt om absint te maken…
  • Lams oren (Stachys bizantia), best mooi, en hij houdt naaktslakken en slakken op afstand met zijn dichte en harige blad. Goed rond het bed als “zachte muur”.

Dan is er het vreemde geval van knoflook (Allium sativum)… Naaktslakken en slakken houden er niet van, en ze hebben een hekel aan de geur ervan. Maar blijkbaar eten ze het alleen als ze ziek zijn!

Dus, ervan uitgaande dat ze gezond zijn, is het planten van knoflook hier en daar in je slabed en overal in je moestuin een redelijk effectief afschrikmiddel.

6: Gebruik eenvoudige recepten en natuurlijke producten om de slak te doden en af ​​te schrikken

Als u overweegt chemicaliën te gebruiken, denk dan nog eens goed na! Natuurlijk werken ze, en natuurlijk zijn ze goedkoop. Maar ze komen ook in je slakom terecht… Bovendien is sla een snelle oogst, waardoor je niet veel tijd hebt om de bladeren te laten “reinigen” van alle stoffen die ze hebben opgenomen. En dan, in die weken… komen er hongerige bezoekers terug.

Denk er niet eens over na neem olie; om te beginnen lijkt het niet zo effectief te zijn tegen naaktslakken, je ergste vijand als het om naaktslakken en slakken gaat. Vervolgens is het zo giftig voor ons, dus ik zou het nooit gebruiken voor snelle gewassen zoals sla en spinazie enz…

Wat kunnen we gebruiken?

Ik zal je nu een eenvoudig recept geven, maar als je er nog veel meer wilt, hebben we een gedetailleerd recept volledig gratis e-boek met 80 “drankjes” voor uw tuin (ongediertebestrijding, meststoffen, wortelmiddelen, onkruidverdelgers etc.), die je kunt hier downloaden. Eerlijk, volledig gratis!

Maar nu…

  • Pers twee of drie teentjes knoflook.
  • Zet ze in een fles water.
  • Toevoegen een of twee chilipepers.
  • Zegel de fles.
  • Wacht 2 dagen.
  • Filter en giet het knoflookwater in een spuitfles.
  • Voeg een eetlepel natuurlijke vloeibare zeep toe.
  • Goed schudden.
  • Besproei uw sla en de grond rijkelijk!

Dat is alles, slakken, slakken en de meeste insecten haten zowel knoflook als chili (je kunt je voorstellen welk irriterend effect het op hen heeft). Eigenlijk kwam ik erachter dat dit dubbele mengsel niet alleen een afweermiddel is, maar een natuurlijk pesticide voor kleine wezens zoals bladluizen (en ze houden van je verse groenten!)

Herhaal dit elke week of zo, en nadat het heeft geregend.

“Smaakt mijn sla naar knoflook?” vraag je je misschien af… Nou nee, zolang je het maar 48 uur niet besproeit voordat je het oogst (24 uur is genoeg, maar voor de zekerheid…) en je het goed wast.

Dus totdat je onze leest “Tuinalchemie” Als u dit eenvoudige recept boekt, blijven uw malse slablaadjes veilig, maar ik weet dat u een vraag heeft…

Kan ik zout gebruiken om slakken en slakken van mijn sla te houden?

Ja, dat kan, maar als je te veel zout op je grond gebruikt, wordt het zoutgehalte ervan groter. Het maakt de bodem zout, en heel weinig planten verdragen het. Dus prima als noodgeval, maar niet herhalen in je moestuin (of siertuin), anders wordt hij onvruchtbaar…

Amber Noyes is geboren en getogen in een buitenwijk van Californië, San Mateo. Ze heeft een masterdiploma in tuinbouw behaald aan de Universiteit van Californië en een BS in biologie aan de Universiteit van San Francisco. Met ervaring op een biologische boerderij, onderzoek naar waterbehoud, boerenmarkten en plantenkwekerijen, begrijpt ze wat planten doet gedijen en hoe we het verband tussen microklimaat en plantgezondheid beter kunnen begrijpen. Als ze niet op het land is, houdt Amber ervan mensen te informeren over nieuwe ideeën/dingen die te maken hebben met tuinieren, vooral biologisch tuinieren, kamerplanten en het kweken van planten in een kleine ruimte.

Exit mobile version